Laajin valikoima sisustusta ja huonekaluja
Sisustus ja huonekalut - ON24

Miten valita sohva?

Sohvien ja nojatuolien ostaminen on todennäköisesti yksi tärkeimmistä kodin hankinnoista keittiökalusteiden ohella. Olohuoneessa on sohva ja nojatuolit, huonekalut, joissa rentoudumme, luemme, syömme, juomme, vietämme aikaa perheen ja ystävien kanssa, katsomme televisiota ja jopa nukumme. Tästä syystä on järkevää käyttää aikaa ja tehdä harkiten päätös ostettaessa sellaisia tuotteita, jotka kestävät vuosia.

Sohvia ja nojatuoleja valittaessa näyttää olevan rajattomat mahdollisuudet. Saatat ajatella, että tiedät tarkalleen mitä haluat, mutta kun alat käydä läpi erilaisia sohvia ja nojatuoleja, erilaisia tyylejä, malleja, rakenteita, jne., saattaa iskeä valinnan vaikeus. ON24 Sisustustavaratalon tiimi on koonnut seuraavat vinkit auttamaan sinua säästämään aikaa huonekaluja ostaessasi ja välttämään vääränlaisten huonekalujen hankinnat kotiisi. Nämä ohjeet auttavat ymmärtämään paremmin, mitä todella tarvitset löytääksesi sinulle sopivimmat sohvan ja nojatuolit.

Miten valita sohva

1. Sohva Rocco 3-ist 2. Vuodesohva Perugia

SOHVAN KOKO JA MITAT

Koska sohva on suurin olohuoneen huonekalu, mieti sen kokoa. Jos sinulla on tilava olohuone, sinun on päätettävä tarkalleen, kuinka suuren osan olohuoneesta haluat jättää sohvalle. Haluatko olohuoneeseen lisäksi nojatuoleja? Haluatko käyttää sohvapöytää? Jos haluat, niin silloin pienempi ja kapeampi sohva on sopivampi, jolloin myös sohvapöydälle, nojatuoleille ja muille olohuoneen kalusteille jää varmasti tarpeeksi tilaa. Tässä hyvä esimerkki sirosta ja suositusta sohvamallistamme: Sohva Jazz 3-ist (kuva alla).

Sohva Jazz 3-ist

Kulmasohvat

Tilankäytöllisesti kulmasohva on erittäin käytännöllinen valinta, koska sitä voidaan käyttää niin istumiseen kuin rentoon pötköttelyyn. Viime vuosina suosituimpia sohvia ovat olleet nimenomaan kulmasohvat. Esimerkiksi viime vuonna suosituin ON24-asiakkaiden keskuudessa oli kulmasohva, jonka hinta-laatusuhde on erinomainen.

Kulmasohva

Kulmasohva Jazz

Sohvaryhmät

Jos sinulla ei ole vielä ollenkaan sohvaa tai nojatuoleja, mutta haluat että olohuoneessasi olisi useampi kuin yksi istumapaikka, kannattaa tässä tapauksessa harkita kokonaisen olohuoneen sohvaryhmän ostamista. Tähän on useita syitä:

  • Koko sarjan ostaminen kerralla on ehdottomasti kalliimpaa kuin sohvan ja yksittäisten nojatuolien ostaminen, mutta saman sarjan huonekalut sopivat hyvin yhteen ja jättävät olohuoneeseen tyylillisesti selkeän vaikutelman.
  • Pääsääntöisesti sohvia ja/tai nojatuoleja voi ostaa myös erikseen, mutta koska voit valita verhoilukankaan tai nahan huonekaluihin, on järkevää tilata koko sohvaryhmälle verhoilumateriaali yhdellä kertaa. Joskus nimittäin käy niin, että valmistaja ei enää tuota samaa verhoilumateriaalia, kun myöhemmin haluaisit ostaa sohvaryhmään muita samalla materiaalilla verhoiltuja saman sarjan kalusteita.

Esimerkiksi yksi suosituimmista olohuoneen sohvaryhmistä on sohvaryhmä Szafir, joka on siro ja mukava 2- ja 3-istuttavien sohvien ja nojatuolin kokonaisuus.

Sohvaryhmä

Jos etsit sohvaa, joka toimii tilavan olohuoneesi keskipisteenä, etsi sohvia ja kulmasohvia, joissa on enemmän istumapaikkoja. Esimerkiksi korkealaatuinen, taskujousilla varustettu ja tyylikkäällä Italiassa työstetyllä nahalla verhoiltu moderni kulmasohva (kuva alla).

Nahkakulmasohva

Jos sinulla on pieni olohuone, tarvitset todennäköisesti pienemmän sohvan. Kun tilaa on vähemmän, on sohvakin luonnostaan huomion keskipisteessä. On syytä miettiä kahden istuttavia sohvia ja/tai saman sarjan nojatuoleja.

Lue täältä myös vinkit nojatuolin valitsemiseen.

Ehkä unelmiesi sohvat ovat todella kauniita ja houkuttelevia, mutta samalla sinun on oltava myös käytännöllinen. Hyvä uutinen on, että sohvavalikoima ja muiden olohuoneen kalusteiden valikoimat ON24 Sisustustavaratalossa ovat todella laajat. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin helppoa löytää kotiisi ihanteellisesti sopivia kauniita, mutta myös käytännöllisiä sohvia.

MITTAA TILAA

On erittäin epämiellyttävää, jos ostat huonekaluja, jotka eivät sovi kotiisi, ja sinun pitää palauttaa tai vaihtaa ne. Joten ennen kuin tilaat mitään, mittaa tarkasti tila. Ota mittanauha ja varmista, että huoneeseesi sopii sohva, jonka aiot tilata.

On tärkeää määrittää sekä sohvan pituus että sohvan syvyys. Myös sohvan korkeus on otettava huomioon, varsinkin jos huoneessasi on patterit tai hyllyt.

Yksi tapa kuvitella visuaalisesti sohva huoneessa on merkitä sohvan rajat lattialle maalarinteipillä tai leikata sohvan muoto sanomalehdistä ja sijoittaa ne huoneen lattialle. Näin voit varmistaa, että sinulla on tarpeeksi tilaa liikkua mukavasti sohvan ympärillä ja että sinulla on tarpeeksi tilaa hyllyille, pattereille ja muille huonekaluille sekä kaappien, ovien ja ikkunoiden avaamiseen.

On myös tärkeää suunnitella, minkälaisen sohvapöydän haluat ja mihin se sijoitetaan.

Tarkista lopuksi ovien ja portaiden mitat, joista sohvan on mahduttava helposti sisään - naarmuuntumattomat seinät kiittävät sinua.

Jos pääsy on rajoitettu, selvitä, toimitetaanko haluamasi sohva yhtenä kappaleena vai osina . Osina toimitettava sohva mahtuu todennäköisemmin ovien ja ahtaiden tilojen läpi. Suurin osa sohvista toimitetaan suurempina tai pienempinä osina, mutta on myös sohvia, jotka kuljetetaan vain yhtenä kappaleena.

SOHVA VAI VUODESOHVA?

Kun kyseessä on yksiö, on yleensä selvä että sohvan tai kulmasohvan sijaan parempi ratkaisu on vuodesohva tai kulmavuodesohva. Yksiössä on selvää, että sohvaa käytetään joka yö myös nukkumiseen. Ainoa kysymys on, minkälainen vuodesohvan tulisi olla. Sopivan vuodesohvan tärkeä ominaisuus on vuodevaatelaatikko, johon petivaatteet voi viikata pois näkyviltä päivän ajaksi ja josta ne illalla on taas helppo ottaa esiin.

Jos aiot käyttää päivittäin vuodesohvaa tai kulmavuodesohvaa nukkumiseen, on kiinnitettävä erityistä huomiota vuoteen laatuun. On tärkeää, että tuotetiedoissa ei mainita, että vuodeosa ei sovi jokapäiväiseen käyttöön. Tässä tapauksessa vuode on tarkoitettu satunnaiseen käyttöön, pikemmin vierasvuoteeksi, jota käytetään harvemmin, ja vuodeosan rakenne voi välillä myös "levätä". Esimerkiksi yksi suosituimmista vuodesohvista ON24 Sisustustavaratalossa on alla oleva vuodesohva.

Vuodesohva vuodevaatelaatikolla

Jos kotisi on yksiötä suurempi ja olohuonetta ei välttämättä tarvitse käyttää makuuhuoneena, kannattaa silti harkita vuodesohvan tai kulmavuodesohvan ostamista tavallisen sohvan tai kulmasohvan sijaan. Koska yksi tai useampi lisävuode ei ole koskaan pahitteeksi, ja lisäksi on mukavaa, että voit tarvittaessa tarjota majoitusta ystävillesi ja muille vieraillesi. Jos kerran olet ostamassa sohvaa, niin miksi et investoisi hiukan enemmän ja hankkisi kotiin samalla lisää nukkumapaikkoja. Jos aiot käyttää vuodesohvaa vain satunnaisesti vieraiden majoittamiseen, sopivia vuodesohvia ja kulmavuodesohvia on valikoimassa enemmän. Tämä johtuu siitä, että on mahdollista valita myös niiden sohvien joukosta, joiden vuodeosat eivät ole tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. Alla olevassa kuvassa on ON24 tavaratalon asiakkaiden suosima kulmavuodesohva.

Kulmavuodesohva vuodevaatelaatikolla

SIJOITA HYVÄÄN JA VAHVAAN RUNKOON

Sohvan runko antaa sohvalle vahvuutta ja kestävyyttä. Runkoon on kiinnitettävä huomiota, koska siihen kohdistuu jatkuvaa kuormitusta vuosien käytön aikana. Vahva, massiivipuinen tai vanerirunko on hyvä vaihtoehto. Lastulevyn rungon valinnassa tulisi olla hieman varovaisempi. Massiivipuusta valmistettu sohva on kuitenkin myös kalliimpi, koska sohvan runko on pitkäikäinen ja takuu kattaa myös runkovauriot. Alla olevassa kuvassa on 3-istuttava nahkasohva recliner-jalkatukimekanismilla, jossa vahva massiivipuinen ja metallinen runko.

Nahkasohva

SOHVIEN JA NOJATUOLIEN MATERIAALIT

Jousitus

Sohvien ja nojatuolien istuinosan ja selkänojan alla jousia ei usein käytetä lainkaan, vaan vain vaahtomuovia tai muita pehmustemateriaaleja. On parempi valita sohva, jossa jousia käytetään edelleen. Tämä tekee sohvasta mukavamman, mutta myös kalliimman. Käytetyt jouset ovat joko siksak-jousia tai taskujousia. Alla olevassa kuvassa on sohva, jossa on siksak-jouset selkänojassa ja taskujouset istuinosassa.

Jousitus

Taskujouset ovat vahvempia ja laadukkaampia, ja siksak-jouset ovat halvempia ja pehmeämpiä, ja niiden käyttöikä voi olla lyhyempi.

Pehmustus ja verhoilu

Sohvissa ja nojatuoleissa käytetään pehmusteena usein höyheniä, vanua ja vaahtomuovia. Lisäksi käytetään erilaisia kuituja. Höyhenet ovat pehmeitä, mutta niitä on ajoittain pöyhittävä, koska ne menettävät muotonsa ajan myötä. Vaahtomuovi pitää paremmin muodon ja on käytössä joustavampi. Istuinosaan sopii paremmin juuri vaahtomuovi ja selkänojaan sopii höyhentäyte tai jokin toinen pehmustemateriaali yhdessä vaahtomuovin kanssa.

Nahka- vai kangasverhoilu?

Ensimmäiseksi tulee päättää hankitko nahka- vai tekstiiliverhoillun sohvan. Molemmilla materiaaleilla on etunsa. Verhoilumateriaalina käytetään myös tekonahkaa, joka voi olla nykyään erittäin laadukasta ja jota on vaikea erottaa aidosta nahasta.

  • Nahka on kestävämpi ja pitkäikäisempi.
  • Nahka on helpompi puhdistaa, koska lika ei tunkeudu materiaalin kuituihin. Jos sinulla on pieniä lapsia tai lemmikkejä, sinun on harkittava vakavasti nahkasohvaa tai nahalla verhoiltua nojatuolia.
  • Monille tekstiilit tuntuvat miellyttävämmiltä erityisesti paljasta ihoa vasten.
  • Tekstiilien väri- ja kuviovalikoima on huomattavasti laajempi kuin nahalla, joten sinulla on paljon vapaammat kädet kodin sisustuksessa.

Päätös tekstiilillä tai nahalla verhoiltujen huonekalujen tilaamisesta riippuu siis makumieltymyksistäsi, elämäntavastasi, budjetistasi ja myös ostettavasta tuotteesta, koska kaikkia tuotteita ei valmisteta kaikilla erilaisilla verhoilumateriaaleilla.

Jos haluat ostaa sohvan tai nojatuolin, jolle voit valita verhoilutemateriaalin monista eri vaihtoehdoista ja et ole varma valitsemastasi materiaalista, suosittelemme tilaamaan näytteitä niistä kotiin. Kuva tietokoneen näytöllä ei koskaan ole täysin identtinen todellisen tuotteen kanssa.

Sohvan jalat

Jalkojen materiaali - Huonekalun rungon ja jalkojen valmistuksessa käytetään erilaisia materiaaleja, niin metallia, puuta kuin muovia. Jalkojen materiaali ei ole kovin tärkeä, koska kaikki jalat kestävät kuormitusta ja suoriutuvat tehtävästään hyvin. Vuodesohvan kohdalla et usein näe jalkojasi lainkaan. Ensisijaisempaa on maku- ja tyylikysymykset; sopivatko jalat kodin sisustukseen ja lattiaan.

Jalkojen korkeus - Puhdistus sohvan alta on yleensä epämiellyttävin osa siivousta - sohva on raskas ja sitä on siirrettävä, jotta sen alle kertynyt lika saadaan pois. Robotti-imuri ratkaisee tämän ongelman erittäin hyvin, mutta vain jos se voi liikkua esteettä huonekalujen alla. Jos käytät robotti-imuria tai aiot ostaa robotti-imurin, on suositeltavaa, että sohvan tai nojatuolin jalat ovat riittävän korkeat pölynimurin käyttöön.

Robotti-imureita löytyy monessa koossa ja eri korkuisina. Matalin pölynimuri on n. 10 cm korkea. Mutta on myös korkeampia ja matalampia pölynimureita. Voit selvittää tarkan korkeuden joko mittaamalla pölynimurin korkeuden tai tutkimalla eri robotti-imureiden mittatietoja kaupassa. Näin varmistat, että ostaessasi robotti-imurin tulevaisuudessa, löydät sellaisen, joka sopii huonekalujesi alle.

SOHVIEN JA NOJATUOLIEN OSTON RAHOITUS

Laadukkaiden huonekalujen ostaminen on viisas investointi, kun otetaan huomioon niiden käyttöikä. Sohvista ja nojatuoleista kerralla maksettava summa on kuitenkin suhteellisen suuri ja monilla ihmisillä ei ole tällaista summaa kerralla pankkitilillä tai on myös muita kuluja, joihin tarvitaan rahaa.Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarjoamme ON24 Sisustustavaratalossa osamaksu-maksutapaa. Osamaksussa maksat ostetuista tavaroista pienissä erissä pitkällä aikavälillä. Kaikki tuotteet voi ostaa ON24:ssa osamaksulla. Osamaksun hakeminen on helppoa ja se tapahtuu verkossa. Tietoa ON24-osamaksusta löytyy täältä.