Laajin valikoima sisustusta ja huonekaluja
Sisustus ja huonekalut - ON24

Miten valita kerrossänky?

Sopivan kerrossängyn tai parvisängyn valinta voi olla vaikeampaa, kuin muiden kodin huonekalujen osto. Koska sänky hankitaan usein lapselle, tulee sen olla turvallinen käytössä ja myös mieluinen lapselle. Kuten jokaisen kalustehankinnan yhteydessä, tulee ensin aina määritellä omat tarpeet.

Miten valita kerrossänky

1. Kerrossänky 2. Suwem kerrossänky Lahe 90/120x200 cm

MITATKAA HUONEEN KOKO

Kerrossänky on luonnollisesti erittäin käytännöllinen ratkaisu pienempään tilaan. Sillä on myös etunsa suuremmassakin huoneessa. Huoneen koosta riippumatta lastenhuone on aina viihtyisämpi, jos leikkimiseen jää ylimääräistä tilaa. Kerrossänky tai parvisänky tarjoaa huoneeseen 2 neliömetriä ylimääräistä leikkitilaa! Monet lapset haluavat myös kiipeilypaikan huoneeseensa ja kerrossänky toimii tässäkin oivallisena ratkaisuna. Lapset voivat nukkua korkealla ja kiipeily ruokkii lapsen mielikuvitusta.

Muistakaa mitata lattiapinnan lisäksi myös huoneen korkeus. Kerrossängyn ja katon väliin on jäätävä vähintään 60 cm tilaa kolhujen estämiseksi ja vapaaseen liikkumiseen yläsängyssä. Kerrossänkyjen koot vaihtelevat, mutta keskimäärin ne ovat 160-185 cm korkuisia. Parvisänkyjen standardimitat ovat samat.

Huomioikaa myös, että kerrossängyissä ja parvisängyissä on usein vuodevaatelaatikot tai kaapit, joiden avaamiseen tarvitaan myös riittävästä lattiapintaa.

VALITKAA KÄYTTÖTARKOITUKSEEN SOPIVA KERROSSÄNKY

Kerrossänkyjä on hyvin monenlaisia malleja alkaen tavanomaisista kaksikerroksisista aina jännittäviin kokonaisuuksiin, jotka vastaavat yhtä aikaa moniin erilaisiin tarpeisiin. Monet ihmiset ajattelevat, että kerrossänky sopii vain lapsille, mutta todellisuudessa se on usein käytännöllinen ja järkevä valinta myös aikuisille.

Yleisin malli on kerrossänky, jossa on sänky ylhäällä ja alhaalla, kuten alla olevassa kuvassa.

Kerrossänky

Kerrossänky 90x190 cm

Jos huoneessa nukkuu yksi lapsi ja hän tarvitsee opetus- ja/tai leikkitilaa, parvisängyn avulla luodaan helposti lisätilaa lapsen käyttöön. Valitse tässä tapauksessa malli, jossa on ylhäällä yksi sänkypaikka ja alhaalla vapaata tilaa oppimiseen ja leikkiin. Lisäksi on malleja, joissa yläsängyn alla on tila kotitoimistolle, opiskelupaikalle, tai hyllyille ja kaapeille vaatteiden ja muiden tavaroiden säilyttämistä varten. Alla kuva tällaisesta parvisängystä.

Monitoimisänky

Parvisänky Lyon 90x200 cm

Monet lapset pitävät siitä, että ystävät tulevat yökylään. Silloin tarvitaan lisävuoteita ja kerrossänky on ratkaisu tähänkin ongelmaan.

Valkoinen kerrossänky 3-lle

Kerrosänky 3-lle 80x190 cm

Kerrossänky-3-lle

Kerrossänky 3-lle Bonny

Kolmelapsisille perheille on tarjolla myös kolmikerroksinen kerrossänky.

Kolmikerroksinen kerrossänky

Suwem kerrossänky 3-lle Lahe 90x200 cm

Kun olette hankkimassa kerrossänkyä tai parvisänkyä, on hyvä keskustella myös lasten kanssa mikälaisen kokonaisuuden he itselleen toivovat. On mukavaa, kun lapsi kokee valinneensa sängyn itse ja käyttää sitä mielellään. Lapsilla voi olla ideoita ja ajatuksia, mitä itse ei tulisi ajatelleeksi kerrossänkyä valitessa. Esimerkiksi miksi ei tuottaa iloa lapselle hauskalla sänkyyn asennettavalla liukumäellä tai ostamalla lapselle rekka-auton mallisen kerrossängyn tai jännittävän paloauto kerrossängyn. Kerrossänky ja parvisänky lapsille soveltuu parhaimmillaan niin rauhalliseen nukkumiseen kuin myös leikkihetkiin. Esimerkkejä alla olevissa kuvissa.

Parvisänky

Parvisänky Premium 70x160 cm

Kerrossänky Mega Truck

Kerrossänky Mega Truck 80x190 cm

VALITKAA SOPIVA TYYLI JA MATERIAALI

Kerrossänkyjä on hyvin monen tyylisiä ja niiden valmistamisessa käytetään monia eri materiaaleja, esimerkiksi massiivipuuta, kalustelevyä, metallia tai kaikkia edellisiä yhdessä.

Tyylivalinta on tietenkin jokaisen ihmisen oma makuasia ja riippuu myös tilan sisustuksesta. Koska kerrossänkyjä on ON24 sisustustavaratalossa paljon, suosittelemme varaamaan aikaa valikoimamme rauhalliseen tutustumiseen ja itselle sopivimman mallin löytämiseen.

VARMISTAKAA, ETTÄ KERROSSÄNKY ON TURVALLINEN

Lapsille ja erityisesti pienille lapsille kerrossängyn tulee olla erittäin turvallinen. ON24 Sisustustavaratalossa myytävät ja lapsille tarkoitetut kerrossängyt täyttävät voimassaolevat turvallisuusvaatimukset. Esimerkiksi yläsängyn reunojen tulee olla vähintään 16 cm korkuiset patjan pinnasta reunan yläreunaan. Toiseksi 30-40 cm levyiset tikapuut on kiinnitetty tukevasti kerrossänkyyn, askelmien etäisyyden tulee olla 20-30 cm ja askelman syvyyden vähintään 9 cm. Jos toinen lapsista on alle 6-vuotias, suosittelemme hänelle nukkumapaikaksi alasänkyä.

On myös tärkeää selittää lapsille, että kerrossänkyä käytettäessä on tärkeää noudattaa kaikkia turvallisuusvaatimuksia ja että kerrossängyn yläsänkyä käytetään ensisijaisesti nukkumiseen eikä hyppäämiseen tai muihin leikkeihin, jotka voivat päättyä putoamiseen.

VALITKAA SOPIVA PATJA

Ensinnäkin on tärkeää, että patjan mitat ovat oikeat. Koska lasten kerrossängyissä on usein pienemmät sängyt, niissä ei voi käyttää tavallisia 200 cm:n pituisia patjoja. Sinun on valittava sänkyyn sopivat oikean kokoiset patjat. Onneksi On24:n patjavalikoima on erittäin suuri ja löydät varmasti oikean kokoiset patjat.

Lasten ja nuorten vartalo ei ole vielä kehittynyt lopulliseen muotoonsa ja he ovat myös ruumiinrakenteeltaan suhteellisen kevyitä. Tämä tarkoittaa sitä, että he tarvitsevat yleensä vain tasaisesti tukevat patjat, joissa ei ole erityisiä vyöhykkeitä pään, hartioiden ja lantion suhteen - useimmat nukkuvat ongelmitta tasaisella patjalla.

Jos lapsella on selkä- tai paino-ongelmia, on hyvä kysyä asiantuntijan neuvoa patjaa valitessa. Jos lapsella on allergiaa, on tähänkin syytä kiinnittää huomiota ja hankkia On24 patjavalikoimasta erityinen allergikolle sopiva patja.

Hyvä patja tarjoaa optimaalisen tuen, pitää lämpimänä, on hengittävä, absorboi kosteutta, pysyy kuivana, on myrkytön, säilyttää hyvin muodon, on äänetön ja helppohoitoinen. On24 Sisustustavaratalosta löydät varmasti tarpeisiisi ja lompakollesi sopivan patjan.