Lahjaksi saadut 100 € ON24 rahat odottavat tililläsi, käytä se ennen maanantaita!
Sisustus ja huonekalut - ON24

Miten valita keittiökalusteet?

Keittiökalusteet ovat yksi suurimmista investoinneista kodin sisustukseen. Se on sijoitus, jossa voit joko säästää paljon rahaa tai maksaa aivan liian paljon ominaisuuksista ja malleista, joita et edes tarvitse.

Miten valita keittiökalusteet

Keittiökalusteet Oliwia 300 cm

KEITTIÖKALUSTEET MITTATILAUSTYÖNÄ VAI VALMISKEITTIÖNÄ?

Ensimmäinen päätös keittiökalusteita ostettaessa on joko:

a) tilata keittiökalusteet erikoistilauksena jostain keittiökalusteisiin erikoistuneesta myymälästä

b) etsiä sopivat kalusteet valmiista valikoimista, ostaa ne ja asentaa ne itse tai asentajan avulla.

Kun ostat mittatilaustyönä tehtyjä kalusteita, käänny kalustemyymälän puoleen ja tilaa juuri sinulle sopiva keittiö. Valmiiden keittiöiden kohdalla valitset itsellesi sopivan keittiön olemassa olevista vaihtoehdoista. Sitten valitset värit ja materiaalin ja lopuksi tilaat ne. Molemmissa yllä olevissa vaihtoehdoissa on omat etunsa ja haittansa.

Räätälöidyt keittiökalusteet sopivat sinulle, jos:

  • Keittiö, johon haluat asentaa keittiön, on malliltaan haastava, tilassa on monia kulmia ja sopukoita, joihin on keittiökalusteiden mahduttava järkevästi. Toisin sanoen tilaan ei voi asentaa standardimittaisia kalusteita.
  • Keittiökalusteiden hinta ei ole sinulle kovin tärkeä, tai haluat jopa keittiön olevan kallis ja näyttävän kalliilta ja yksinomaan sinulle valmistetulta.
  • Haluat keittiökalusteiden olevan täysin ainutlaatuisia, jotta kenelläkään muulla ei ole identtistä keittiötä, samanlaisia muotoja, ratkaisuja, värimaailmaa ja materiaaleja.
  • Sinulla on "unelmakeittiö", jonka olet löytänyt joistakin sisustuslehdistä tai internetistä, ja haluat saada täsmälleen samanlaisen keittiön.
  • Et osaa tai et halua ajatella keittiöön sopivien huonekalujen suunnittelua, mittaamista, jne. Olet valmis maksamaan asiantuntijoille, kuten suunnittelijalle tai rakentajalle, siitä että nämä suunnittelevat puolestasi ja tarjoavat sinulle valmiita ratkaisuja, joista voit helposti valita sinulle sopivan ratkaisun ja tilata sen.

Valmiskeittiö sopii sinulle, jos:

  • Keittiössäsi ja sen seinillä, joihin keittiökalusteet asennetaan, on vain muutamia erityisvivahteita - toisin sanoen seinät ovat suorat tai niissä on vain muutama kulma niin, että standardimittaiset keittiönkaapit sopivat sinne.
  • Sinulle on tärkeää, että keittiö toimii, voit tehdä kaiken mitä tarvitset keittiössä, mutta keittiön ainutlaatuisuus ja ilmeikkyys eivät ole sinulle ensisijaisia tavoitteita.
  • Haluat keittiön olevan kaunis ja moderni, mutta sen ei tarvitse olla tarkkojen ideoidesi mukaisesti toteutettu.
  • Keittiön hinta on sinulle tärkeä, haluat säästää tuhansia euroja ja sivuuttaa mittatilauskeittiön tilaamisen.

Mittatilaustyönä tehdyn keittiön tärkein etu on sen ainutlaatuinen ulkonäkö ja rakenne, ja valmiin keittiön tärkein etu on kyky säästää suhteellisen paljon rahaa. Muilta osin, kuten keittiön toimivuuden, rakentamisen laadun ja ulkonäön puolesta, ei ole periaatteessa eroja. Valmiskeittiö toimii täsmälleen yhtä hyvin kuin mittatilaustyönä valmistettu keittiö, rakentamisen laatu ja kestävyys ovat samat molemmissa, ja keittiön ulkonäkö on myös erittäin hyvä. Lisäksi iso osa keittiön materiaaleista ja väriyhdistelmistä voidaan jättää asiakkaan päätettäväksi. Vain hyvin harvat pystyvät erottamaan toisistaan asennetun valmiin keittiön ja tilaustyönä valmistetun keittiön.

Kuinka paljon keittiökalusteet maksavat?

Täysin toiveidesi mukaan valmistetut keittiökalusteet ovat monta kertaa kalliimpia kuin vastaavat valmiskeittiöt. Syynä on, että mittatilaustyönä tehdyn keittiön suunnittelija ja rakentaja ovat mukana keittiön valmistusprosessissa. Keittiön valmistaja menee mittaamaan asiakkaan keittiötä, tuotantolaitoksen koneet asennetaan erikseen kutakin tilausta varten, materiaali tilataan pieninä määrinä täsmälleen yhden keittiön tuottamiseksi ja keittiötä on asentamassa monta asiantuntijaa. Kaikki nämä tuotannon osatekijät edustavat kustannuksia, ja asiakkaan on vastattava niistä.

Valmiiden keittiöiden tapauksessa tilanne on erilainen. Suunnittelija ja rakentaja ovat myös mukana keittiöiden luomisessa, mutta heidän työnsä on kertaluonteista ja kustannukset jaetaan monien keittiöiden kesken. On myös mahdollista tuottaa suuri osa keittiökalusteiden osista suuremmassa sarjatuotannossa, mikä tarkoittaa, että tuotantolaitteet asennetaan kerran useiden samanlaisten keittiöiden ja niiden osien tuotantoon. Keittiökaappien ja muiden elementtien runkoihin tarvittavaa materiaalia voi ostaa myös suurempina määrinä, materiaalin käyttö on optimaalisempaa, mikä tarkoittaa pienempiä kustannuksia. Valmiskeittiöt on suunniteltu siten, että ne on helppo asentaa ja asiakas voi käsitellä niitä. Tämä puolestaan tarkoittaa lisäsäästöjä.

Tietenkin keittiön hinta riippuu ensisijaisesti keittiön koosta, eli keittiön ala- ja yläkaappien määrästä ja myös käytettyjen keittiökalusteiden hinnasta. Keittiökalusteiden hintaan ei yleensä sisälly keittiön kodinkoneet, tiskialtaat ja hanat. Keittiön kodinkoneet, hanan ja tiskialtaan voi valita jokainen asiakas ja niiden hinta lisätään keittiön huonekalujen hintaan.

Esimerkiksi edullisin valmiskeittiö maksaa yht. 241 euroa ON24:ssä. Alla kuva tästä keittiöstä, joka on 180 cm pitkä sisältäen alemmat ja ylemmät keittiönkaapit. Huomionarvoista on, että rekisteröidylle kanta-asiakkaalle tämä valmiskeittiö on jopa vielä halvempi!

Keittiökalusteet

Jos tilaat vastaavan keittiön kalusteet erikoistilauksena keittiökalustemyymälästä, et todennäköisesti selviä merkittävästi alle 1000 euron kuluilla.

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa on laadukkaat 4 metrin pituiset keittiökalusteet ylä- ja alakaappeineen, Lisäksi keittiöön on integroitu astianpesukoneelle ja jääkaapille tarkoitetut kaapit. Voit valita kaapin ovien viimeistelyt itse. Tämä suhteellisen suuren keittiön keittiökalusteet maksavat 2532 euroa ja kanta-asiakkaille 2228 euroa.

Keittiökalusteet

Vastaavat keittiökalusteet mittatilaustyönä tilattuna maksavat noin 4000-5000 euroa ilman asennusta.

VAIHEET KEITTIÖN HUONEKALUJEN VALINNASSA

Selvitä tarpeesi

Kuten melkein minkä tahansa tuotteen ostamisen yhteydessä, aloita selvittämällä tarpeesi. Ajattele mitä keittiövälineitä haluat käyttää keittiössäsi. Sähköliesi tai kaasuliesi ja uuni on välttämättömiä käytännöllisesti katsoen kaikissa keittiöissä, mutta astianpesukone ja mikroaaltouuni eivät välttämättä ole kaikkien asiakkaiden toiveita. Sinun on myös ajateltava liesituuletinta.

Sinun ei tarvitse tietää kaikkia yksityiskohtia keittiökalusteiden hankinnasta, erityisesti jos on kysymys ensimmäisestä keittiöstäsi. Keittiökalusteiden valmistajilla on vuosikymmenien kokemus kalusteiden suunnittelusta ja heidän valikoimat sisältävät yleensä erilaisia keittiöratkaisuja, jotka ottavat huomioon asiakkaiden erilaiset j yksilölliset tarpeet. Tästä syystä on hyvä perehtyä tarjolla oleviin valikoimamme valmiskeittiöihin ja tutustua niiden ominaisuuksiin ja ratkaisuihin ja saada niistä lisää ideoita oman keittiösi suunnittelua ja tilaamista varten. Suosittelemme, että tutustut ON24 Sisustustavaratalon keittiöryhmät-valikoimaan täälllä.

Mittaa keittiötila

Käytä mittanauhaa ja selvitä keittiösi mitat. Valitsemiesi keittiökalusteiden koko riippuu ottamistasi mitoista ja ne on syytä kirjoittaa aina muistiin. On suositeltavaa myös ottaa mitat useita kertoja, jotta satunnaisia mittausvirheitä ei tapahdu. Kannattaa kirjoittaa mitat ylös aina millimetreinä.

Tilaa sopivat keittiönkalusteet

Tilaa sitten mittojen mukaiset ja sopivat keittiökalusteet. On tärkeää ettet tilaa liian suuria keittiökalusteita, jotka eivät mahdu annettuun tilaan. Jos keittiön huonekalut ovat hieman pienempiä kuin suunniteltu tila, tämä ei ole iso ongelma. Tärkeintä on, että keittiö mahtuu tilaan.

HANKINNAN RAHOITTAMINEN

Keittiökalusteet ja kodinkoneet maksavat melko paljon. Jos et voi tai halua investoida kerralla koko summaa, suosittelemme käyttämään osamaksua. Osamaksun hakeminen on nopeaa ja helppoa. Kun ostat erissä, sinun ei tarvitse maksaa kerralla suurta summaa, vaan maksat ostoksesta myöhemmin pienemmissä erissä pidemmän ajanjakson aikana.